Aangenaam

Aangenaam met u kennis te maken. Hoewel het kennismaken via een website een zekere anonimiteit in zich heeft, wil ik mij toch graag aan u voorstellen.

Mijn naam is Evelien Witteveen. Werkende in de geestelijke gezondheidszorg, werd ik steeds nieuwsgieriger naar de mens achter zijn/haar klachten. Het werd mij steeds duidelijker dat veel problemen die mensen tegenkomen te maken hebben met contact. Contact met jezelf, de ander en/of de problemen die je tegenkomt. Hoe ga je daarmee om? Wat kom je erin tegen? Hoe kan je ten opzichte van deze problemen jezelf zijn c.q. worden? Deze nieuwsgierigheid heeft gemaakt dat ik de scholing in de haptonomie ben gaan volgen.

In de jaren hieraan voorafgaand heb ik verschillende wijzen van hulpverlening leren kennen. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen mij te verdiepen in de haptonomie, omdat deze benaderingswijze mij het meest aanspreekt en het beste bij mij past.

Sinds 1997 volg ik scholingen in de authentieke haptonomie aan het Wetenschappelijk Instituut voor Haptonomie, waar ik ook geregistreerd sta. Bij het instituut voor toegepaste haptonomie te Nijmegen heb ik een aanvullende opleiding haptotherapie gevolgd. Ook heb ik middels een vijfdaagse masterclass bij Ted Troost kennis gemaakt met zijn haptonomische benaderingswijze.

Bij De Vries & Rijke (Expertisecentrum voor menselijke waarden in professionaliteit) heb ik de cursus autonomieontwikkeling in de praktijk gevolgd. Bij René Maas heb ik mij verdiept in het focussen, ook een prettige vorm om de innerlijke dialoog op gang te brengen.

Achtergrond:

Vanaf 1983 ben ik in verschillende organisaties binnen de geestelijke gezondheidszorg en maatschappelijke opvang werkzaam geweest. Aanvankelijk als B-verpleegkundige in een psychiatrisch ziekenhuis. Na de studie voor Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige ben ik werkzaam geweest in de ambulante geestelijke gezondheidszorg, zowel binnen de afdeling Volwassenen als Jeugd van verschillende RIAGG’s. Daarnaast ben ik werkzaam geweest binnen de opvang voor vrouwen en kinderen met geweldservaringen.

Vanuit de gevolgde scholing en opgedane ervaring ben ik in 2002 mijn praktijk gestart. De afgelopen jaren heb ik, naast het werken in mijn praktijk, als Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige op basis van haptonomie mensen begeleid binnen de praktijk van een vrijgevestigde psychiater.